hürriyet

4 Mart 2012 Pazar

       bebeklere kolay mama tarifleri:)))

Aşağıdaki bebek çorbası, ((9 aylık bebekler )) ve daha büyük olanlar için. Çorbayı denemedim, tarifi aldığım şekilde yazıyorum. Bu bebek çorbasının miktarı bana çok gibi göründü, bu yüzden yarım ölçü yapmak ya da fazlasını dondurmak gerekebilir.
Tarifte tatlı patates kullanılmış, yurtdışında ilk verilen ek gıdalardan birtanesi, turuncu renkli ve balkabağına benziyor. Domates bazı bebeklere allerji yapabiliyor bu yüzden dikkatli olmak gerek, hiç domates vermediyseniz çeyrek domates kullanarak miktarı azaltın.
Umarım bebeğiniz severek yer.

Malzemeler
3 yemek kaşığı kırmızı mercimek
1 adet domates
Yarım adet kırmızı biber
1 adet küçük soğan
1 büyük patates
1 kap -225 ml sebze ya da tavuk suyu
1 tatlı kaşığı zeytinyağ

Zeytinyağ hariç, küçük küçük doğradığınız sebzeleri ve kırmızı mercimeği su ile birlikte tencereye koyun. Kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Pişince zeytinyağını katıp servis edin, bebeğinizin yeme şekline göre püre yapabilir ya da hafif ezerek yedirebilirsiniz.

İrmikli Bebek Muhallebisi

Bebeklerin en kolay yediği bebek yemeklerinin başında bebek muhallebileri geliyor. Bebek muhallebileri hazırlaması kolay ve tok tutucu oldukları için annelerin de favorisi.
İrmikli Bebek Muhallebisi
2 tatlı kaşığı irmik
100 ml su
Yarım olgun muz
Çeyrek şeftali
Su ile irmiği sürekli karıştırarak pişirin, ocaktan alıp soğutun. İyice ezdiğiniz meyve pürelerini katarak iyice karıştırın, ılık olarak bebeğinize yedirin. Bu muhallebiyi değişik meyve püreleri ya da önceden pişirilip püre yapılmış kuru kayısı ilede hazırlayabilirsiniz....

Aşağıdaki bebek pürelerini denemedim, bazen verilen ölçüdeki su miktarı az gelebiliyor. Gerekirse su ekleyebilirsiniz, fazlasını da dondurucuya koyun ve lazım olduğu zaman kullanın. Küçük miktarlar halinde dondurursanız, hepsini aynı anda kullanmak zorunda kalmazsınız.
ek gıdaya  başlayınca bu bebek pürelerinin tariflerden de yararlanabilirsiniz. Püreleri hazırlarken hep aynı ölçü kabını kullanın.


Havuç ve Kırmızı Mercimek Püresi
Yarım su bardağı kırmızı mercimek
Çeyrek bardak rendelenmiş havuç
1 bardak su ya da sebze suyu suyu
Bütün malzemeleri bir tencereye koyup, mercimek yumuşayana kadar pişirin. Püre yaparak bebeğinize verin, fazlasını dondurabilirsiniz.


Kereviz Havuç Püresi
Butarifte beyaz havuç kullanılmış, bulamazsanız yerine verilen miktar kadar başka bir kök sebze katabilirsiniz.
Yarım bardak doğranmış havuç
Çeyrek bardak doğranmış kereviz kökü
Çeyrek bardak doğranmış beyaz havuç
Sebzeleri bir tencereye koyun ve üzerini örtecek kadar su ya da sebze suyu ilave edin. Sebzeler yumuşayana kadar pişirip püre yapın


Armut Havuç Squash Püresi
Şimdi bu squash nedir derseniz, aslında balkabağının değişik bir türü, eminim görmüşsünüzdür. Türkçedeki tam karşılığı nedir bilmiyorum.
Yarım bardak doğranmış squash
3/4 bardak doğranmış armut
Çeyrek bardak doğranmış havuç
Çeyrek bardak taze sıkılmış elmasuyu
Çeyrek bardak su
Hepsini tencereye koyup kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Gerekirse su ilave edebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder